14:00 Argon-Haaglandia/Sir Winston 1-0 **

(0-1,9e) (1-1 en 2-1, 3-3(40e) Peter van Putten)
(2-2,30e,Vincent Vervoort)(2-3,38e) (4-3, 88e, Frank Hol)
Rood voor Thijs Hendriks en keeper Baronie (tweede geel)

14:30 Gemert-VVSB, 2-0 **
14:30 Lienden-Hollandia, 4-2 **
14:30 EVV-AFC, 2-2**

**= eindstand
De Treffers ontsnapte aan een vroege achterstand toen Wouter Weusthof een vrije trap van Tim Engbers net niet wist te verzilveren. In de 7e minuut was het wel raak toen Enbers een vrije trap hard achter De Treffers doelman Erik Makaay schoot. Engbers was na 20 minuten weer het goudhaantje. Hij was Patrick Pothuizen te snel af en tekende voor de 2-0. Nog voor de pauze stond de derde al op het bord. Giel Neervoort veroorzaakte een strafschop die door Jordi Holtkamp benut werd.

De tweede helft was daarmee een formalitiet. De Treffers probeerde het nog wel, maar kon de defensie van Quick '20 nauwelijks in de problemen brengen. De beste kansen waren ook voor Quick '20. Tien minuten voor tijd tekende Kevin Winkelhuis voor de 4-0. Uitblinker Tim Engbers had toen al een publiekswissel gekregen. De Treffers kwam via een vrije trap van invaller Erwin Koen nog wel op 4-1. Een minuut later schoot Leon Lammers de 5-1 binnen. Het schot werd onderweg nog wel van richting veranderd.

FC Lienden - Hollandia 4-2
Hollandia kreeg van FC Lienden vanmiddag een lesje in effectiviteit. FC Lienden kreeg niet veel kansen, maar ze gingen er wel allemaal in. Het werd 4-2 voor de ploeg van Hans Kraay jr.

Hollandia kreeg in het begin van de wedstrijd twee goede mogelijkheden uit vrije trappen van Maikel Lanting. De één werd ternauwernood gestopt door Lienden doelman Armand van de Top en de andere belandde op de binnenkant van de paal. FC Lienden kwam in de 18e minuut nogal curieus op voorsprong. Mathieu Boots speelde terug op zijn doelman Ron Sijm, maar die maaide finaal over de bal heen. De wedstrijd werd daarmee op z'n kop gezet. Zeker toen John van Loenhout zeven minuten later vanuit een vrije trap de 2-0 aantekende door de bal in de kruising te jagen. Dat deed Cees Duin namens Hollandia even later ook zodat de ploegen met 2-1 leken te gaan rusten. Maar op slag van rust kon Gerrit Jan Bartels alleen op Sijm af en Bartels faalde niet: 3-1.

Hollandia bleef na de pauze komen, maar het was FC Lienden dat scoorde. Een schot van Van Loenhout werd nog door Sijm gestopt, maar Bartels was er als de kippen bij om de 4-1 aan te tekenen. Hollandia kreeg de beste kansen. Zo kon Van de Top nog maar net een inzet van Hans van der Woude uit zijn doel houden. In blessuretijd moest Van de Top toch nog een keer buigen toen Roel de Vries de 4-2 eindstand aantekende.

Doelman Ron Sijm van Hollandia (in gestreept shirt) is kansloos op een schot van John van Loenhout, foto Freddy v/d Berg

Achilles '29 - Baronie 4-3
Achilles '29 verkleinde de achterstand met koploper FC Oss tot zeven punten door thuis met 4-3 te winnen van Baronie. Peter van Putten was de grote man bij Achilles '29 met drie doelpunten in de eerste helft.

Het krachtsverschil tussen de rode lantaarndrager en Achilles '29 was vanmiddag niet heel groot en Baronie kwam na tien minuten zelfs op voorsprong via Tiago Faria Da Silva. Maar een minuut later kopte Van Putten na een corner de gelijkmaker al weer binnen. Van Putten zorgde na voorbereidend werk van Frank Hol er voor, dat zijn ploeg in de 22e minuut op voorsprong kwam. Acht minuten later maakte Vincent Vervoort de gelijkmaker en via Tyrone Zschüsschen nam de ploeg uit Breda zelfs weer een voorsprong. Daar kon Baronie niet lang van genieten, want Peter van Putten voltooide vijf minuten voor de pauze zijn hattrick: 3-3.

Na rust was Achilles '29 in het begin beter dan Baronie en kreeg via Thijs Hendriks twee uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Baronie leek desondanks een punt mee te kunnen nemen uit Groesbeek. Maar Frank Hol besliste in de 87e minuut anders en zorgde voor de 4-3 winst voor Achilles '29 na een mooie steekpass van Van Putten. In de slotfase kregen zowel Thijs Hendriks als Baronie doelman Guido van Sant nog een rode kaart voorgehouden.

Gemert - VVSB 2-0
Gemert pakte drie nuttige punten in de degradatiestrijd door VVSB met 2-0 te verslaan. Gemert begon goed. Bas van der Reijken kopte op de lat en in de 17e minuut opende Ronald van Herpen met een hard schot de score. VVSB kon voor de pauze slechts één keer gevaarlijk worden.

Na de thee was VVSB beter, maar de beste kans was voor Gemert. Pim van Zutven schoot op de paal. VVSB bleef knoikken voor minimaal een punt, maar in in de laatste minuut maakte Bas van der Reijken aan alle onzekerheid voor Gemert een einde: 2-0.

EVV - AFC 2-2
De wedstrijd tussen EVV en AFC kende geen winnaar. In Echt werd het 1-1. Nadat beide ploegen een goede kans hadden gemist tekende Jeroen Evelein namens EVV voor de 1-0 voorsprong. AFC had daarna pech toen zowel Lutzen Brink als Sjoerd Jens de bal op de paal schoten.

Na rust was Jens wel succesvol. In de 50e minuut scoorde hij op aangeven van Brink de gelijkmaker en in de 65e minuut zette hij de Amsterdammers op voorsprong. Toch zou AFC maar een puntje krijgen, want in de slotfase maakte Jorrit Ritzen de gelijkmaker: 2-2.

Argon - Haaglandia 1-0
Argon klom door de 1-0 overwinning op Haaglandia naar de derde plaats in de topklasse. Haaglandia is door de nederlaag nog niet zeker van een langer verblijf in de topklasse. Argon was over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. De ploeg uit Mijdrecht had het vizier echter niet op scherp staan. Het doelpunt van Anton den Haan, vijf minuten na de pauze, bleek achteraf toch voldoende voor de drie punten.