28 mrt,
14:30 uur De Treffers - SneekWit-Zwart 0-0
Scheidsrechter: Toonen, E.M.
0-0

Na tien thuiszeges op rij deze competitie liep De Treffers voor het eerst averij op. Uiteraard had de thuisclub een groot overwicht op Sneek Wit Zwart, maar de Friezen bleven lange tijd zonder al te veel problemen op de been. Er waren wel wat mogelijkheden voor De Treffers, maar een kansenfestival was het niet. Orin de Waard miste de grootste van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft faalde hij vanaf elf meter, waardoor Sneek Wit Zwart meer en meer in een goed resultaat ging geloven.

/*/*/*/*/*/*/*

SC Joure – Achilles’29 1-3
Joure bood Achilles’29 heel behoorlijk tegenstand en kwam zelfs op voorsprong halverwege de eerste helft. Rene de Nekker was verantwoordelijk voor de treffer. Op slag van rust sloeg de nummer drie van de ranglijst twee keer genadeloos toe. Ivo Rigter fungeerde tot twee keer toe als beul. Aan de 2-1 leek een overtreding van Achilles’29 vooraf te gaan, maar dat werd door de scheidsrechter niet gezien. Ook in de tweede helft slaagde Joure er nog lange tijd in een wedstrijd van te maken. Het kreeg zelfs een grote kans toen Jurre Hogeveen oog in oog kwam te staan met doelman Van de Beek, na een foute terugspeelbal in de Achilles-defensie. Daar waar Hogeveen echter faalde sloeg opnieuw Rigter toe. Hij tekende voor de 1-3 en besliste daarmee het duel.

Rohda Raalte – HSC’21 0-0
Het duel tussen de twee Overijsselse clubs begon heel aardig met al vroeg in de wedstrijd een kans voor Wilens van HSC’21 en Poll voor Rohda. Het spel dat aanvankelijk nog fris van de lever was, werd echter al snel minder. Beide teams hadden hun verdediging goed op orde en hoefden nauwelijks kansen toe te staan. Het gevaar bleef beperkt tot enkele schoten van afstand, maar geen van beide teams kon iets forceren. De logische eindstand was dan ook 0-0.

FC Lienden – Quick’20
FC lienden kwam uitstekend uit de startblokken en varraste Quick’20 daarmee. Na ruim twintig minuten stond het al 2-0 en was de missie voor Quick’20 een vrijwel onmogelijke geworden. Roël Fernand maakte na acht minuten de 1-0, nadat hij een diepe bal op waarde wist te schatten. Een kwartier later maakte Frank Hol er 2-0 van. Bij Quick’20 viel Patrick van Halteren nog voor rust uit met een blessure en gebruikte René Nijhuis ook al vrij snel zijn andere wisselopties. Quick’20 kwam daardoor wel beter in de wedstrijd en Christiaan Cicek bracht met een doeltreffende vrije trap de spanning weer terug. Er stond op dat moment nog twintig minuten op de klok en Quick’20 zette aan voor een slotoffensief. Daarbij moest Lienden-verdediger Dominique Vos twee keer handelend optreden op de doellijn.

Alcides - Be Quick 1887
Het duel tussen Alcides en Be quick 1887 leverde geen winnaar op. In een matige wedstrijd wisten beide ploegen eenmaal het net te vinden: 1-1
De eerste helft konden beide ploegen geen grote kansen creëren. De echte vorm ontbrak zowel bij Alcides als bij Be quick. Hierdoor liet het zich aanzien dat het publiek naar een typische nul-nul wedstrijd zat te kijken.
In de tweede helft aanvankelijk een zelfde beeld. Een individuele actie van alcideaan Joey van den Berg brak de wedstrijd open. In de 62e minuut passeerde hij schitterend twee Be Quickers om vervolgens de bal met links in de kruising te jagen.
Deze goal leek de wedstrijd te beslissen, want Be Quick wist niet zelfstandig tot kansen te komen. Maar na 75 minuten wist Martijn Bosman, na een overtreding op Willem Lanjouw, de bal uit de vrije trap in de goal te schieten. Hij had hierbij wel de hulp van de muur nodig, die de bal van richting veranderde.
Vijf minuten na deze goal ging Be Quick speler Wouter Bos over de schreef. Hij torpedeerde een Alcideaan onnodig van achteren. Een directe rode kaart was het gevolg. Alcides probeerde na deze rode kaart nog wel de winnende treffer te forceren, maar gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling: 1-1

Babberich - Nieuw Buinen
In de strijd tegen degradatie heeft Nieuw Buinen goede zaken gedaan. Bij mede degradatiekandidaat Babberich won de ploeg met 2-3.
Babberich was in de beginsfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met enkele goede reddingen wist doelman Hendrik Snijders Nieuw Buinen echter op de been te houden. Na 30 minuten was het zelfs Nieuw Buinen dat scoorde. Jeroen Fuhler maakte de 1-0. Na deze goal gooide Nieuw Buinen de schroom van zich af. Dit leidde opnieuw tot een doelpunt. In de 40ste minuut wist Gerry Snip de score te verdubbelen: 2-0.
Babberich kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers. Na een overtreding was het aan Dave de Jong om de aansluitingstreffer te maken. Hij faalde niet vanaf de strafschopstip en scoorde 1-2. Nieuw Buinen bleef goed voetballen en bleek niet zenuwachtig door deze aansluitingstreffer. Marcel Smit bewees dit met de 1-3 in de 60ste minuut.
Na deze treffer ging Babberich opportunistisch spelen. Succesvol, want met een afstandsschot wist Dave de Jong zijn tweede te maken: 2-3. Verder dan deze treffer kwam Babberich echter niet. Nieuw Buinen trok de overwinning over de streep en passeert door deze overwinning Babberich op de ranglijst.

14:00 uur WKE - Juliana'31 (AFGELAST)

Vandalen hebben vannacht het doel aan de andere kant van het hoofdveld van WKE vernield. Hierdoor kan de wedstrijd van vanmiddag niet doorgaan. Ze hebben met een auto (zie autosporen) en waarschijnlijk een stuk touw het doel omver getrokken. Toen dit vanmorgen werd geconstateerd heeft secretaris Elzo Steenhuis geprobeerd contact te leggen met de gemeente Emmen voor een nieuwe c.q. ander doel. De gemeente Emmen was echter niet bereikbaar. Ook is geprobeerd om contact te krijgen met de KNVB, maar alleen de heer Wessels van district noord was bereikbaar. Er restte dus niets anders dan de wedstrijd af te gelasten, mede gezien het feit dat de tegenstander van vanmiddag Juliana '31 al vroeg uit Malden vertrok.

donderdag

uitslagen en programma De Treffers elftallen
zie rechts in het scherm.

*********
donderdag 25 maart Rohda Raalte - Achilles'29 3-2
-----

13 apr, 20:00 uur, HSC '21(zon) - De Treffers(zon), (beker)

***********

videobeelden 21 mrt (met dank aan zondaghoofdklasse.nl)

21 mrt,
14:00 uur sc Joure - De Treffers 0-1
48e Aleh Putsila

Joure had de boel achterin voor de pauze dichtgetimmerd en er was voor De Treffers geen doorkomen aan. Davy van Verseveld, Robin Jansen en Orin de Waard kregen wel kansen, maar mikten naast het doel van Joure of vonden doelman Andre Zeldenthuis op hun weg. Ook de lat stond een voorsprong van De Treffers in de weg.

Vijf minuten na rust wist Aleh Putsila wel een bres in de defensie van Joure te slaan en tekende de 1-0 aan. Joure werd daarna even brutaler en doelman Erik Makaay van De Treffers en de lat voorkwamen een gelijkmaker. De Treffers bleef de mogelijkheden in de tweede helft maar missen, zodat het onnodig spannend bleef. Toch konden de drie punten mee terug in de bus naar Groesbeek.

1-1 Theo Gennissen (47, pen)
Rood: Denny Feiken (Nieuw Buinen, 2 keer geel, 60)

**
15'
1-0 Pascal Zoetekouw, penalty na het neerhalen van een speler van Orion door Ahmed Kilic.

20'
1-1 Said Echarqui na voorbereidend werk van Aleh Putsila

43'
2-1 Ryan Arts, buitenspeldoelpunt (Henri Thissen, assistent-scheidsrechter bleef lang de vlag omhoog houden), Kilic maakt wat opmerkingen richting scheidsrechter waardoor hij werd weggestuurd

52'
2-2 Jihad Ouchene

89'
2-3 Orin de Waard.

Opstelling:
Makaay, Peppinck, Kilic, Hubers ('85 Visscher), van Versseveld, Janssen, van Putten, van de Langenberg, Ouchene, Putsilah (46' de Bruijn), Echarqui ('70 de Waard),

Voor rust had De Treffers al met 1-4 voor moeten staan, met 10 man was Treffers dominant, ook al had Orion de nodige countermogelijkheden door somtijds slordig balverlies van Treffers. Al met al terechte winst in een matige wedstrijd.

zaterdag

videobeelden Quick'20 - De Treffers (RTV Oost)

videobeelden Achilles -Alcides (bijzonder sportief)

Quick'20 - De Treffers 0-2
Quick'20 had het aanvankelijk lastig tegen De Treffers, dat direct druk zette op de thuisclub. Al na acht minuten drukte De Treffers het overwicht uit in een treffer. Orin de Waard schoot een vrije trap fraai binnen. Na ruim een kwartier was er een onderbreking, omdat de scheidsrechter een bal tegen zijn hoofd kreeg en na die pauze kwam Quick'20 beter voor de dag. De wedstrijd ging meer gelijk op en met name Kevin Winkelhuis kreeg een aantal goede kansen. In de tweede helft zocht Quick'20 naar de gelijkmaker, maar was De Treffers ook gevaarlijk in de counter. Tim Engbers stond aan de basis van de grootste kans van Quick'20 maar ook die ging verloren. Bij één van de snel uitgevoerde counters besliste De Treffers het duel. Davy van Verseveld haalde uiteindelijk de trekker over.

1HSC'21 - WKE 0-1

De topper in Oldenzaal tussen Quick '20 en De Treffers eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Groesbeek. Orin de Waard en Davy van Verseveld maakten de doelpunten. FC Lienden won en bleef op de tweede plek staan. Moeizaam ging het wel in en tegen Nieuw Buinen. Pas in de slotfase trok Lienden met 2-1 de partij naar zich toe. Achilles '29 sloeg in het laatste kwartier toe tegen Alcides en won met 2-0. WKE won in Haaksbergen met 1-0 van HSC '21 door een doelpunt van Robert Fik. WKE klom over Quick '20 heen naar de vierde plaats.

Be Quick 1887 deed goede zaken in de strijd om de zesde plaats door Rohda Raalte met 3-1 te verslaan. Juliana '31 had ook een goede zaterdsag door Babberich met 3-0 terug te wijzen. Be Quick en Juliana staan nu vijfde en zesde boven Quick '20, maar de Oldenzalers hebben nog heel wat inhaalwedstrijden te gaan. De Friese tweestrijd lijkt Joure te stimuleren, want in Sneek werd Sneek Wit Zwart op een 2-2 gelijkspel gehouden. De gelijkmaker voor Joure viel vlak voor tijd. Van de drie punten die Joure heeft werden er twee van de Friese buurman gepakt.

HSC'21 - WKE 0-1
Het duel tussen HSC'21 en WKE was voor de neutrale toeschouwer teleurstellend. WKE wilde vooral weer eens winnen en de wijze waarop was vandaag van ondergeschikt belang. De lichte aanval van HSC'21 had geen antwoord op het degelijke verdedigen de bezoekers en kon daardoor nauwelijks gevaar stichten. Een strafschop na negentien minuten was beslissend. Tim Pothast liet zich verrassen door Paul Weerman en moest een overtreding maken om hem van scoren af te houden. Het bleek uitstel van executie want Robert Fik trof gedecideerd doel vanaf elf meter. De bezoekers plooiden daarna terug en beperkten zich tot lange ballen. De thuisclub miste het raffinement en de slimheid om de hechte defensie van WKE open te spelen en kon ondanks een groot veldoverwicht geen aanspraak maken op een doelpunt. Pas in de blessuretijd kreeg HSC'21 zijn eerste echte kans, maar Nino Beukert schoot te onbeheerst in, waardoor de bal over het doel zeilde.

Be Quick 1887 - Rohda Raalte 3-1
In het eigen Esserberg stadion heeft Be Quick in een rommelig duel met 3-1 gewonnen van Rohda Raalte. Al in de eerste minuut was het raak voor Be Quick. Een vloeiende aanval eindigde bij Willem Lanjouw, die de 1-0 op het bord bracht. De snelle achterstand dwong Rohda Raalte snel de weg naar voren te zoeken. Echt gevaarlijk werd de ploeg echter niet. Wel gaf Rohda achterin meer ruimte weg. Hiervan wist Be Quick en met name Lanjouw te profiteren. Na een lange pass sprintte de spits langs twee verdedigers. Zijn opmars werd onreglementair gestuit binnen de 16 en de bal belandde op de stip. Wouter Bonke tekende vanuit deze strafschop voor 2-0. Na de rust probeerde Rohda Raalte meteen de aansluitingstreffer te forceren, Bas Tuitert was dicht bij, maar hij schoot voorlangs. Be Quick bleef ook gevaarlijk vanuit standaard situaties. Een corner van Martijn Bosman schoot door tot bij Ronald Sloots. Zijn inswinger werd door iedereen gemist en draaide bij de 2e paal binnen: 3-0. Na deze derde treffer zakte de wedstrijd naar een matig niveau. Wel was het Bas Tuitert die de eer wist te redden voor Rohda Raalte. Oog in oog met doelman Vogel faalde hij niet: 3-1. Door de nederlaag mist Rohda Raalte de aansluiting om de strijd om de zesde plaats, bij een overwinning was de ploeg op vier punten van de Groningers gekomen. Be Quick blijft dus wel volop in de strijd om de play offs en met de tweede overwinning op rij lijkt de ploeg de wind in de zeilen te hebben.

Juliana haakt definitief aan in de strijd om de play offs. De ploeg uit Malden versloeg sv Babberich, dat vorige week nog verraste met een punt tegen FC Lienden, met 3-0. Babberich had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de wedstrijd. Juliana leek, na twee opeenvolgende nederlagen, een te kloppen ploeg. Vanaf het eerste balcontact bleek echter dat Juliana een goede dag had. De ploeg combineerde lekker en creëerde kansen. Verdediger Huub Creemers wist uit een van deze kansen zijn vierde competitiedoelpunt aan te tekenen: 1-0 Na deze treffer bleef het Juliana dat het spelbeeld bepaalde. Mark van Haarlem wist nog voor rust met een slimme goal de 2-0 op de borden te zetten. Na de pauze een gelijk spelbeeld. Babberich bleek niet zijn beste dag te hebben en wist ook in het tweede bedrijf niet tot grote kansen te komen. Juliana daarentegen wist nog een 3e maal het net te vinden. Tom Verbeek besliste met zijn 1e competitiegoal de wedstrijd. Het enige minpuntje voor de Maldenaren was de gele kaart voor Gijs Peters, hij is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd. Babberich moet door de nederlaag toch weer omlaag kijken. De ploeg staat 2 punten voor Nieuw Buinen, dat op de voorlaatste plaats staat. Juliana ontpopt zich tot een verrassing in de hoofdklasse C en is volop in de strijd voor de play off plaatsen voor de topklasse.

vrijdag

Orin de Waard komt terug op zijn besluit om te vertrekken naar Dijkse Boys en heeft bij De Treffers aangegeven dat hij alsnog graag wil blijven. Technische commissie en Orin waren er toen snel uit en sloten een nieuwe overeenkomst.

zaterdag

klik hier voor videobeelden wedstrijden 7 mrt (met dank aan zondaghoofdklasse.nl)

7 maart
De Treffers - Nieuw Buinen 0-4
1-0 5e, Aleh Putsila
2-0 34e, Said Echargui
3-0 52e, Orin de Waard (strafschop)
4-0 84e, Said Echargui

De Treffers boekte een simpele 4-0 overwinning op Nieuw Buinen en kwam daardoor steviger aan kop. De Treffers begon voortvarend en al na een minuut moest een inzet van Said Echargui door Nieuw Buinen van de lijn gehaald worden. Na zes minuten was het wel raak. Aleh Putsila kreeg alle gelegenheid om uit te halen en de 1-0 aan tekenen. De kansen stapelden zich daarna op. Maar Orin de Waard, Aleh Putsila en Ahmet Kilic hadden het vizier niet op scherp staan. In de 34e minuut was het wel raak via Echargui. Na rust ging De Treffers vrolijk verder met aanvallen. Orin de Waard zette De Treffers via een strafschop op 3-0. Doelman Hendrik Snijder van Nieuw Buinen en de paal voorkwamen dat de ploeg uit Groesbeek uitliep naar een monsterscore. Vlak voor tijd zette Echargui de 4-0 eindstand op het bord.

woensdag

De bekerwedstrijd tussen CSV Apeldoorn en De Treffers die woensdagavond (03 mrt) gespeeld is, is gewonnen met 1-2 door De Treffers.
Goals De Treffers: Orin de Waard en Said Echargui.

Orin de Waard zette de bezoekers voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong. Na rust scoorde Saïd Echargui 0-2, de aansluitingstreffer was van Peter de Waal.

In de volgende ronde (laatste 16) komt De Treffers Orion tegen, de ploeg die eerder Achilles'29 uitschakelde.

uitslagen De Treffers elftallen 10-11 april