vrijdag

wedstrijden 30 september+ Sneek - De treffers

Sneek - De Treffers 1-2 ( 2x Said )

De Treffers wint in Sneek

Deze ploeg heeft hetzelfde aantal punten als de Groesbeekse club, maar De Treffers zal het vanmiddag niet moeilijk gaan krijgen als zij hetzelfde goede spel aanhouden van de afgelopen twee wedstrijden.

Het spel van de rood- zwarten is sporadisch te vergelijken met de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. Oorzaak? Waarschijnlijk het slechte veld, dat nat, glad en modderig is.
Toch heeft De Treffers het betere van het spel deze middag. Kansen worden er weinig gecreëerd.
Een poging van Aleh Putsila wordt van de doellijn gehaald en Martijn Kuiper kopt vanuit een corner over.
In de extra tijd van de eerste helft een perfecte combinatie tussen Putsila en Fabian Peppinck. Deze combinatie levert echter niks op, het schot van Peppinck wordt geblokt door de doelman van Sneek.

De Treffers begint feller in de tweede helft. Al na twee minuten geeft Putsila een knappe voorzet op Rob Zegers, die vervolgens ineens op doel schiet. Opnieuw staat keeper Bantema in de weg.
De periode vanaf de 63e tot de 66e minuut kan ook wel de “Saidperiode” genoemd worden. De aanvaller van De Treffers scoort twee keer. Zijn tweede doelpunt is geweldig te noemen. Vanaf zo’n twintig meter een schitterende lob richting het doel van Sneek. Via wat vingertoppen en de lat, draait de bal keurig het netje in.
Na de 0-2 maakt De Treffers het zichzelf onnodig moeilijk. Sneek komt dan ook met nog ruim tien minuten te spelen op 1-2.
Na een fout in de verdediging van de rood- zwarten, zorgt Ydema voor het enige doelpunt aan Sneek-kant.
Met nog een paar minuten op de klok is De Treffers dichtbij de 1-3. Een schot van Colin Heikens, in het veld gekomen voor de geblesseerde Said, belandt op het aluminium, en zo blijft de stand 1-2 voor de Groesbeekse Hoofdklasser.

Opnieuw een overwinning voor de mannen van Sportpark Zuid. En verdiend was deze overwinning zeker! Volgende week speelt het eerste elftal van De Treffers een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Be Quick 1887. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
********************************************
Achilles '29 - Rheden: 4-0
Be Quick 1887 - SV Babberich: Afgelast
WKE - SVBO: 5-0
Quick '20 - SC Enschede: 1-1
De Bataven - WSV: 2-1
HSC '21 - FC Lienden: 0-2

stand:
1 WKE 5 15
2 Achilles 29 5 9
3 De Treffers 5 9
4 Rheden 5 9
5 Be Quick 1887 4 8
6 De Bataven 5 8
7 FC Lienden 5 8
8 Babberich 4 7
9 Sneek 5 6
10 Quick 20 5 5
11 SC Enschede 5 3
12 HSC 21 5 2
13 SVBO 5 2
14 WSV 5 1

*****************************************
Wedstrijdkarakteristieken Hoofdklasse C
bron: zondaghoofdklasse.nl


WKE - SVBO 5-0
1-0 Berry Hoogeveen (30.)
2-0 Joseph Oosting (35.)
3-0 Berend Oosting (68.)
4-0 Erik Eleveld (72.)
5-0 Bas Hooiveld (78.)
Rode Kaart: Ralf Herbers (SVBO)
Toeschouwers: 1.250
WKE boekte een eenvoudige overwinning op SVBO. Voor de pauze was WKE veel sterker en SVBO mocht blij zijn dat de schade tot twee doelpunten beperkt bleef. Met name Erik Eleveld was een ware plaag voor de defensie van de ploeg uit Barger Oosterveld. Eleveld bereidde twee goals voor en maakte er zelf ook nog een. Na de pauze leek SVBO even terug te komen, maar na de 3-0 uit een counter en een rode kaart voor Herbers van SVBO liep WKE makkelijk uit naar 5-0.

Sneek - De Treffers 1-2
0-1 Said Echargui (60.)
0-2 Said Echargui (67.)
1-2 Theo Ydema
Toeschouwers: 800
De Treffers heeft de stijgende lijn definitief te pakken. In een spannend duel met twee aanvallende ploegen gingen de punten mee naar Groesbeek. In de eerste helft waren er voor beide partijen diverse kansen om de score te openen. Theo Ydema van Sneek kwam oog in oog te staan met doelman Makaay van De Treffers, maar Ydema faalde. Aan de andere kant deed Aleh Putsila dat namens De Treffers. De Treffers werd gaandeweg de wedstrijd sterker en kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong. Toen Sneek tot 1-2 terug kwam werd het nog even spannend, maar de overwinning was voor de Groesbekers.

HSC '21 - FC Lienden 0-2
0-1 Roy van Dijk (50.)
0-2 Roel Hendriks (58.)
Toeschouwers: 550
Lienden kwam het beste uit de startblokken, maar na een kwartier kwam HSC'21 beter in de wedstrijd en wist het duels van de fysiek sterke Betuwers meer te ontwijken en aan het voetballen te komen. Tot kansen leidde het nauwelijks, HSC'21 speelde goed tot aan de zestienmeter, maar niet meer dan dat. Na rust besliste Lienden het duel binnen een kwartier. Roy van Dijk kopte binnen uit een corner en niet veel later verlengde Roel Hendriks een vrije trap in de verre hoek. HSC'21 probeerde daarna met opportunistisch voetbal te redden wat er te redden viel, maar verder dan wat hachelijke situaties en een bal die van de lijn werd gehaald kwam de thuisclub niet.

Quick '20 - Sportclub Enschede 1-1
1-0 Joris Duesman (25.)
1-1 Boy Kamphuis (80.)
Toeschouwers: 600
De matige Twentse derby kende geen winnaar. Quick '20 begon wat sterker aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong. De ploeg uit Oldenzaal zakte daarna in. Na de pauze kwam Sportclub Enschede beter uit de kleedkamer. De verdiende gelijkmaker werd gemaakt, nadat de Quick '20 doelman een vrije trap niet onder controle kreeg.

De Bataven - WSV 2-1
1-0 Michel Ensing (18.)
1-1 Martijn Mulder
2-1 Thijs Waterink (81.)
Rode kaart: Dimitri van Gerrevink (WSV, twee keer geel)
Toeschouwers:
Het zit WSV momenteel niet mee. Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin de doelpunten eerlijk over beide teams werden verdeeld, gingen beide plogen in de tweede helft op zoek naar de volle winst. Via Martijn Mulder kreeg WSV de beste kans, maar uiteindelijk pakte de thuisclub toch de volle winst. Waterink mocht tien minuten voor tijd aanleggen vanaf de strafschopstip en maakte geen fout.

Achilles '29 - Rheden 4-0
1-0 Bas van Deinsen (35.)
2-0 Maarten Smulders (60.)
3-0 Ivo Rigter (85.)
4-0 Thijs Hendriks (88.)
Toeschouwers: 500
De wedstrijd lag een uur stil vanwege een blessure van de scheidsrechter en het kostte even om een vervanger te vinden. Het stond toen 1-0 voor Achilles '29, dat sterker aan de wedstrijd was begonnen. Maar zoals zo vaker dit seizoen schoot Achilles '29 daarvoor via Thijs Hendriks de bal op de lat. Aan de andere kant kreeg Simon Rooks vrije doortocht op Achilles '29 doelman Bas Wijnen, maar Rooks faalde in de afwerking. Na een dik half uur wist Achilles het overwicht wel in een doelpunt uit te drukken via Bas van Deinsen die in de loop van de wedstrijd veel kansen kreeg. Nadat Achilles '29 op 2-0 was gekomen knokte Rheden voor een beter resultaat, maar de ploeg werd in de slotfase weg gecounterd.

Be Quick 1887 - Babberich (afgelast)
Het veld op de Esserberg was door de vele regen onbespeelbaar.

maandag

De Treffers naar volgende ronde (beker)

De Treffers - ASWH 2-0
1-0 Aleh Putsilla (42.)

2-0 Raymond Kuipers (ed) assist Rob Zegers(48.)
*************************************
klik hier voor verslag Algemeen Dagblad

**************************************

KNVB-bekeravontuur ASWH eindigt in mineur

Het symbool van deze foto is dat "we" aanvallend onzichtbaar waren
Voor ASWH zit het KNVB-bekeravontuur er na gisteravond op. In Groesbeek bleek De Treffers / Kegro een maatje te groot voor ASWH en moesten de meegereisde fans uit Hendrik-Ido-Ambacht met lede ogen toezien hoe hun favorieten met een verdiende nederlaag het veld af moesten stappen. De thuisploeg, acterend in de zondaghoofdklasse, bleek gisteravond op alle onderdelen van het spel de meerdere en dat was een fikse tegenvaller voor ASWH. Natuurlijk was er nog altijd een vervelend indrukwekkende waslijst aan afwezige spelers. Zo kon trainer Bill Tukker niet beschikken over de al geblesseerde Arjan Human, Sjoerd van der Waal en Roël Gorré en kwamen daar in de aanloop naar gisteren ook keeper Paul Verboom (blessure), Jordi Boogers (griep) en Stefan van Dam (studieverplichtingen) bij. De onlangs bij de groep aangesloten Jeroen van Wetten was ook nog niet wedstrijdfit.

De openingsfase gaf echter nog wel het idee dat het best een gelijkopgaand duel kon gaan worden. Het eerste schot werd namelijk al na veertig seconden gelost door Jan Willem Schep, die wel behoorlijk op dreef was. Hij schoot naast de goal van keeper Erik Makaay. De broer van Feyenoorder Roy hoefde in het vervolg van de wedstrijd echter nauwelijks in actie te komen, iets wat veelzeggend was voor de aanvallende daden van ASWH in Groesbeek. De technisch vaardige thuisploeg nam na een minuut of tien de touwtjes in handen en liet die vervolgens pas in de tweede helft weer enigszins vieren. ASWH werd geregeld van het kastje naar de muur gestuurd door de vlot combinerende gastheren, die de beschikking hadden over enkele prima middenvelders en twee pijlsnelle vleugelspitsen.

Daarom was het ook een extra tegenvaller dat Damiën Vereecken al na iets meer dan tien minuten geblesseerd gewisseld moest worden. De deze keer als rechtsback geposteerde Vereecken had met zijn snelheid het gevaar Saïd Echargui moeten beteugelen. De nummer 7 van De Treffers, spelend vanaf links, werd voor rust de smaakmaker. Hij was betrokken bij vrijwel al het gevaar van De Treffers. Opmerkelijk was ook dat de thuisploeg veel scherper en feller was in de duels, zodat ASWH die bijna allemaal verloor. Bovendien werden de Ambachters, als ze al eens wilden opbouwen, steeds snel onder druk gezet. Het gevolg was veel balverlies en doordat de spitsen Mike van Gool en Erik Abels amper een bal vast hielden, kwam er van aanvalsspel nauwelijks wat terecht.

Het was dan ook wachten op een goal voor De Treffers. Omdat de voorwaartsen echter regelmatig het vizier niet op scherp hadden staan of de ASWH-defensie op het laatste moment, vaak door Nixon Dias, nog rigoureus kon opruimen, leek de goal niet te komen. Raymon Kuipers had nog een goede redding in huis op een inzet van Echargui en ASWH kwam goed weg toen een vrije trap van De Treffers op de paal eindigde. Later keerde Kuipers nog een harde vrije bal van Bjorn Suppers. Net toen het er op begon te lijken dat ASWH tot de rust stand zou houden, kwam de dikverdiende goal voor de thuisploeg alsnog. De manier waarop die tot stand kwam vertelde het hele verhaal van de eerste helft. Danny Versluis won eerst goed een duel aan de zijlijn op kracht, maar het uitverdedigen leverde halverwege de middenlijn balverlies op, toen een breedtepass van Ferry van Lare werd onderschept. Onmiddellijk werden de aanvallers van De Treffers weer aan het werk gezet en kwam de bal van rechts voor de voeten van Aleh Putsila, die oog in oog met Kuipers geen genade kende en de 1-0 liet aantekenen.

Na rust bleek dat Jan Willem Schep in de kleedkamer was achtergebleven. Zijn vervanger Danny Slingerland zorgde direct voor een aardige aanval op rechts, maar zijn voorzet bereikte de spitsen niet. Nadat Saïd Echargui een inzet gestopt zag door Kuipers, besliste De Treffers de wedstrijd eigenlijk al in de vijfde minuut na rust. De prima middenvelder Rob Zegers gaf vanaf links een voorzet, die een prooi leek te worden voor Raymon Kuipers. Tot schrik van alles wat ASWH was, sloeg de keeper de bal echter in zijn eigen doel. Zo kwam De Treffers op een 2-0 voorsprong en leek de wedstrijd gelopen, want het was moeilijk voorstelbaar dat ASWH nog twee keer zou gaan scoren.

Met Rory van der Weijden voor de onzichtbaar gebleven Erik Abels ging ASWH wel op zoek naar een aansluitingstreffer, maar gevoelsmatig was 3-0 dichterbij dan 2-1. Zeker omdat ASWH wat meer risico moest nemen en De Treffers er diverse keren gevaarlijk uitkwam. Goed keeperswerk van Kuipers, een haperende afwerking van enkele aanvallers van de thuisploeg en wat lang dralen van diezelfde voorwaartsen voorkwam echter dat De Treffers naar een ruimere score uitliep. ASWH kwam zelf eigenlijk niet aan kansen toe. De beste aanval bracht Ferry van Lare rechts in het strafschopgebied in schietpositie, maar met zijn mindere been kon de middenvelder geen gevaar stichten. Het was eigenlijk niet eens een kans, maar wel het gevaarlijkste moment van ASWH na rust, tekenend voor de aanvallende onmacht.

Zo won de thuisploeg dik verdiend met 2-0 en eindigde het bekertoernooi voor ASWH in de tweede ronde. De Treffers bleek een goede ploeg, maar kreeg van ASWH wel alle gelegenheid dat te etaleren en dat was een fikse tegenvaller. Aanstaande zaterdag krijgt ASWH de gelegenheid zich te revancheren in de competitiewedstrijd bij Quick Boys. Wel is duidelijk dat er dan uit een ander vaatje getapt zal moeten worden.

De Treffers / Kegro - ASWH 2-0 (1-0)
42. 1-0 Aleh Putsila 50. 2-0 Raymon Kuipers (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Ysbrandy

De Treffers / Kegro: Erik Makaay; Fabian Peppinck, Jasper Zuidwijk, Bas Bakker, Tom Verhaar; Rob Zegers, Martijn Kuiper, Bjorn Suppers; Roël Fernand (86. Ricky Bochem), Aleh Putsila (82. Luuk d'Hooghe) en Saïd Echargui

ASWH: Raymon Kuipers; Damiën Vereecken (13. Wouter van den Berg), Nixon Dias, Danny Versluis, Johan Sturrus; Jan Willem Schep (46. Danny Slingerland), Alexander de Jong, Ferry van Lare, Ivar Eltenberg; Mike van Gool en Erik Abels (69. Rory van der Weijden)
bron:
ASWH site


*De Treffers boekte een simpele en verdiende overwinning op zaterdag hoofdklasser ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Na een aftastend begin werd De Treffers sterker. De ploeg uit Groesbeek kreeg vier enorme mogelijkheden. Said Echargui kon twee keer alleen op de ASWH doelman door gaan, maar verzuimde te scoren. Jasper Zuidwijk schoot net naast en Rob Zegers knalde een vrije trap op de paal. ASWH deed niets anders dan verdedigen en hanteerde veelvuldig de lange bal. Vlak voor de pauze viel het verlossende doelpunt voor De Treffers, toen Aleh Putsilla een voorzet van Rob Zegers in schoot. Direct na de pauze was er een hilarisch moment toen doelman Raymond Kuipers van ASWH een voorzet van Zegers in zijn eigen doel sloeg terwijl er niemand in de buurt was. De Treffers kreeg nog twee grote kansen via Zegers, maar speelde het laatste deel van het duel professioneel uit.

**************************************************************************
Uitslagen
RKVV Roosendaal-Quick Boys 1-3
Groene Ster-Doto 1-0
Argon-sc Heerenveen 0-3
Excelsior-VVV-Venlo 3-2
IJsselmeervogels-FC Groningen 1-8
Jong Heerenveen-PSV 0-3
De Treffers-ASWH 2-0
UNA-Bennekom 1-0
Jong Stormvogels Telstar-NAC Breda 1-2
HHC Hardenberg-VVSB 5-2
Feyenoord-FC Utrecht 3-0
Kozakken Boys-Ajax 1-2
OSN Sneek-FC Zwolle 2-2 (penalty's 5-6)
Be Quick-ADO Den Haag 0-0 (penalty's 3-4)

**************************************************
woensdag de bekerwedstrijd De Treffers - ASWH
20.00 uur, scheidsrechter de heer H. IJsbrandy
**********************
bron:
Ad.nl

ASWH moet opnieuw veel spelers missen
Behalve Kozakken Boys, speelt ook ASWH vanavond in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. De Ambachtse zaterdag-hoofdklasser treedt in Groesbeek (aanvang 20.00 uur) aan tegen De Treffers. ,,Een super belangrijke wedstrijd,’’ stelt ASWH-trainer Bill Tukker. De Papendrechter doelt daarmee op de mogelijk aantrekkelijke tegenstander in de derde ronde, terwijl doorbekeren ASWH ook in financiële zin veel wijzer maakt.
HENDRIK-IDO-AMBACHT

Maar in de aanloop naar het treffen kan Tukker weer hetzelfde verhaal over afwezige spelers afsteken als in de voorbije weken. Arjan Human, Sjoerd van der Waal, Roël Gorré en Jan-Willem Schep, die afgelopen zaterdag tegen TOGR al niet van de partij waren, ontbreken ook vanavond. Daar komen in elk geval doelman Paul Verboom (ook geblesseerd), Stefan van Dam (werk) en Jordi Boogers (griep) bij. ,,En achter de namen van Mike van Gool en Danny Versluis staan vraagtekens,’’ wordt Tukker, die Jeroen van Wetten evenmin wedstrijdfit weet, er allemaal niet vrolijk van. ,,Ik moet er niet aan denken dat het verlengen wordt. Dat zou een nog grotere belasting voor de jongens zijn. En na De Treffers wachten voor de competitie ook nog eens loodzware duels tegen Quick Boys en FC Lisse.’’

Bill Tukker zag De Treffers - ook een gerenommeerde hoofdklasser - voorbije zondag tegen HSC’21 (4-0 zege) zelf aan het werk. ,,Een echte zondagploeg, met veel technisch sterke spelers,’’ meent Tukker, wiens ploeg vorig jaar de derde ronde haalde en daarin door Roda JC werd uitgeschakeld. ,,Een behoorlijk team dat 4-3-3 speelt. Ze hebben een sterk middenveld en twee prima vleugelspitsen. Alleen vanuit het centrum kwam weinig dreiging. En achterin vond ik De Treffers wat aan de statische kant.’’

*******************************************************


Op woensdagavond 26 september moet De Treffers haar tweede wedstrijd spelen om de KNVB beker. Zaterdaghoofdklasser ASWH zal naar Groesbeek komen om om 20.00 het duel aan te gaan met de rood-zwarten.

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht is sinds 2000 actief in de Hoofdklasse A op de zaterdag. In zowel 2001 als 2002 wist de ploeg nummer één te worden in die competitie. In het seizoen van 2004/2005 lukte het ASWH zelfs algeheel landskampioen te worden. Inderdaad, het jaar waarin wij kampioen van de Hoofdklasse C waren.

Het elftal, onder leiding van Bill Tukker, heeft dit seizoen ook geen geweldige seizoensstart. Na tweemaal gelijkspel en één keer te hebben verloren wist ASWH, afkorting van Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht , afgelopen zaterdag de eerste zege van het seizoen te boeken.

In de eerste ronde van de KNVB beker speelde ASWH thuis tegen WKE. Daar waar de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong kwam, wisten de Emmenaren vlak na rust de gelijkmaker te scoren. Na een verlenging stond de 1-1 nog steeds op het scorebord, dus moesten er penalty’s worden genomen. Dit resulteerde in een 4-2 uitslag, in het voordeel van de wit-zwarte thuisclub.

Aanstaande woensdag zal dus de tweede ronde zijn. De Treffers nodigt u dan ook van harte uit om ook bij deze wedstrijd onze spelers aan te moedigen en samen voor de winst te gaan!

********************************************
weetjes over ASWH:

site ASWH

voorbeschouwing van de ASWH site:
ASWH bekert uit bij De Treffers
Aanstaande woensdag speelt ASWH in de tweede ronde van de KNVB beker uit bij zondaghoofdklasser De Treffers / Kegro. Deze ploeg voert de ranglijst aller tijden van de zondagamateurs aan en heeft sinds de oprichting in 1919 de nodige prijzen weten te winnen. Zo werd men in 1991 en 1998 landskampioen en wist het in 1988 de zondagtitel te bemachtigen. Daarnaast werden de nodige afdelingstitels behaald. In de eerste ronde van de KNVB beker dit seizoen waren de roodzwarten veel te sterk voor ACV uit Assen, zodat ASWH nu naar Groesbeek moet afreizen.

Groesbeek is met recht een voetbalbolwerk te noemen. Behalve De Treffers kent de bescheiden gemeente nog een zondaghoofdklasser en wel Achilles '29. Die club wist in het seizoen 2005/06 nog de titel in de hoofdklasse C voor zich op te eisen en volgde daarmee De Treffers op. Omdat de aanstaande opponent van ASWH in 2004/05 echter de strijd om de zondagtitel verloor van Argon, kwam het nog niet eerder tot een ontmoeting tussen ASWH en De Treffers. Enkele seizoenen terug kwam ook Germania nog uit in de hoofdklasse en had Groesbeek zelfs drie clubs op het hoogste zondagniveau. Daarnaast zijn er nog diverse verenigingen in lagere klassen actief.

De Treffers heeft in de regio een goede naam en mede daarom een aantrekkingskracht op spelers die net buiten de boot vallen in het betaald voetbal. In het verleden wist Guilliano Grot bij de club uit Groesbeek zijn spaakgelopen carrière weer nieuw leven in te blazen en kreeg hij een herkansing bij NEC. De huidige selectiespelers Martijn Kuiper, Bas Bakker, Jim van Alst, Rob Zegers, Boy Seijkens en Fabian Peppinck waren ooit ook als prof actief, maar hun daden speelden zich toch vooral in de eerste divisie af. Van Alst en Bakker zijn beiden afkomstig uit de opleiding van NEC en speelden vorig seizoen voor respectievelijk Eindhoven en Go Ahead Eagles, maar kregen geen nieuw contract. Fabian Peppinck speelde in het seizoen 2000/01 nog samen met Arjan Human bij RKC Waalwijk. Martin Jol zag wel iets in Peppinck, maar de verdediger / middenvelder kwam in vier seizoenen slechts tot 21 optredens in de eredivisie en belandde via MVV, TOP Oss en Eindhoven deze zomer bij De Treffers. Andere opvallende spelers zijn de aanvallers Luuk D'Hooghe en Roël Fernand. Laatstgenoemde is een behendige aanvaller die tegen ACV een goede rol vertolkte. Het doel van De Treffers wordt verdedigd door Erik Makaay, inderdaad de broer van Feyenoorder Roy.

Vorig seizoen moest De Treffers de titel in de zondaghoofdklasse C aan WKE laten. Die ploeg werd, zoals bekend door ASWH na strafschoppen verslagen in de eerste ronde. Dit seizoen verloor De Treffers op de openingsdag van de competitie opnieuw van WKE en heeft het na vier duels zes punten. Desondanks is de verwachting dat De Treffers gewoon weer gaat meestrijden om de titel. Het zal dus geen makkelijke avond worden voor ASWH, dat echter wel graag naar de derde ronde gaat. Zowel sportief als financieel is dat uiterst aantrekkelijk. Niet alleen levert elke extra ronde geld op, maar het zorgt ook voor uitstraling. Want wie herinnert zich niet hoe ASWH vorig jaar, mede door een hoofdrol voor Arjan Human, de profs van Cambuur Leeuwarden uit de beker kegelde? Of de uitwedstrijd bij Roda JC? Het zou schitterend zijn als er opnieuw zo'n mooie wedstrijd uit zou kunnen rollen in een derde ronde. Daarom kan ASWH alle steun goed gebruiken. Stap dus in de supportersbus of de auto en kom naar Groesbeek!
HOOFDKLASSE A
huidige stand
STAND

Ter Leede 4 4 0 0 12
FC Lisse 4 3 0 1 9
Katwijk 4 2 2 0 8
SHO 4 2 1 1 7
Rijnsburgse B. 4 2 1 1 7
Noordwijk 4 2 1 1 7
ASWH 4 1 2 1 5
Zwaluwen '30/ 4 1 2 1 5
Capelle 4 1 1 2 4
Barendrecht 4 1 1 2 4
Excelsior M. 4 1 0 3 3
Quick Boys 4 1 0 3 3
DOTO 4 1 0 3 3 2-
TOGR 4 0 1 3 1 3-
ASWH
**************
Kampioen Zaterdag Hoofdklasse
2000/2001, 2001/2002 +
algeheel landskampioen + winnaar Supercup 2004/2005

vrijdag

De Treffers - HSC'21 en uitslagen 23-09



14.30 uur De Treffers 1 HSC '21/Brein 1 ( Haaksbergse Sport Club) 4-0

scheidsrechter Huizinga, B.H.

De Treffers venijdig in slotfase

De Nijerfbewoners kregen na rust een stevig duwtje in de rug, toen HSC al vrij snel
met 10 man verder moest, omdat Robert Wilens een overigens terechte rode kaart kreeg vanwege een pittige overtreding op Fabian Peppinck.

Rob Zegers stond na lang dubben toch om 14.30 uur op het veld. Dat hij niet helemaal fit was, bleek in de 2e minuut: Saïd Echargui zocht en vond met een hoge voorzet de nijvere Treffersaanvoerder. Zegers kapte tegenstander Holtkamp simpel uit, maar wist vervolgens niet meer dan een zacht rollertje te produceren. Zijn verdere spel leed er gelukkig niet onder. In de 5e minuut kopte Jasper Zuidwijk naast op een hoekschop van Aleh Putsila. De toon was gezet. De thuisclub wilde druk zetten. Pas na een kwartier was er de eerste doelpoging van de Haaksbergenaren. Het schot van Pothast was een gemakkelijke prooi voor doelman Erik Makaay. Even later had Putsila geluk, dat hij aan de bal kwam; zijn inzet ging naast. Na een klein half uur torende Jasper Zuidwijk opnieuw ver uit boven zijn directe tegenstanders op een hoekschop van Putsila. Nu ging de bal voorlangs. Het waren enkele oprispingen in een verder vrij vlakke eerste helft. Met één duidelijke uitzondering. In de 37e minuut omspeelde Saïd Echargui enkele tegenstanders om de bal vervolgens vanuit een onmogelijke hoek over doelman Van Hoof in het net te lepelen: 1 – 0.

Een klaterend applaus was zijn loon. Knullig balverlies in de Treffersachterhoede had HSC bijna de niet verdiende gelijkmaker bezorgd. Sander ter Maat schoot langs een leeg doel. Na rust ging het erg snel. In de 46e minuut kopte Jasper Zuidwijk op de paal uit een vrije trap van Rob Zegers. En één minuut later werd Robert Wilens door scheidsrechter Huizinga vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd, toen deze Peppinck onderuit schoffelde. Het duurde toch even, voordat De Treffers van het daardoor ontstane overwicht wist te profiteren. Sterker nog Bakker moest met een correcte tackle eerst nog even Ter Maat het scoren beletten. Maar vervolgens had Roël Fernand met iets meer vertrouwen in zichzelf toch tenminste een van de drie door hemzelf gecreëerde kansen moeten benutten. Ook de opgekomen Bas Bakker slaagde er in de 57e minuut niet in om doelman Van Hoof te passeren, nadat hij door Martijn Kuiper vrij voor doel was gezet. De daaruit voortvloeiende corner was wél effectief. Putsila - wie anders? – legde de bal op het hoofd van Zuidwijk, die snoeihard inkopte: 2 – 0.



Tien minuten later was een ditmaal gemakkelijke scoringsmogelijkheid niet besteed aan Echargui. Kuiper vond met een verre pass Putsila en uit zijn balletje breed schoot Saïd Echargui hoog over een geheel verlaten doel. Dat het nog lang geen tijd was om gas terug te nemen, bleek toen Monnikhof zich langs Ton Verhaar wurmde en van dichtbij op Makaay schoot. Een kwartier voor tijd kwam Luuk d’Hooghe de aanval versterken voor de moegestreden Rob Zegers. En vijf minuten later was de invaller al betrokken bij de 3 – 0, toen hij samen met


Aleh Putsila de bal klaar legde voor Saïd Echargui, die nu wel zijn tweede treffer aantekende: 3 – 0. D’Hooghe was vervolgens in de 87e minuut zelf doeltreffend. Echargui vond met een cross-pass de opkomende Peppinck op rechts. De Treffersback speelde ineens door en d’Hooghe gaf het beslissende tikje: 4 – 0.



Een ruime overwinning, die vertrouwen geeft voor het duel tegen ASWH in de tweede ronde van de KNVB-beker a.s. woensdag om 20.00 uur op Sportpark Zuid.

Met dank aan Jan Peters (foto's)
**************************************************************************
verslag van de HSC site:

HSC'21 heeft een ruime maar verdiende nederlaag geleden bij De Treffers. De Groesbeekse club won na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 4-0.

Breekpunt in de wedstrijd was de onterechte rode kaart die Robert Wilens vijf minuten na rust kreeg. Niet veel later scoorde De Treffers de tweede treffer, waarna het duel gespeeld was. HSC'21 probeerde nog wat te forceren, maar wist weinig af te dwingen. In de slotfase strooide De Treffers nog wat meer zout in de wonden door nog twee keer te scoren.

Ook Paul Krabbe werd na een cynisch applauasje nog met rood weggezonden door de incompetente scheidsrechter Huizinga.

Paul Krabbe was allerminst te spreken over de leiding van Huzinga, maar wilde daar de nederlaag niet op afschuiven. "We hebben dik verdiend verloren. De belachelijke rode kaart voor Wilens was voor ons funest, maar daar is de nederlaag niet aan te wijten. We kwamen vandaag duidelijk op alle fronten te kort."
****************************************************************

4e speelronde - 23 september

SVBO - Achilles '29 2-2
1-0 Martin Kiewiet (12.)
1-1 Bas van Deinsen (60.)
1-2 Thijs Hendriks (62.)
2-2 Alfred Tent (88.)
Toeschouwers: 500
* SVBO kwam snel op voorsprong, maar Achilles '29 kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar net als eerder dit seizoen stonden paal en lat een goal in de weg. Na rust boog Achilles '29 binnen twee minuten de achterstand om in een voorsprong. Roy Grootaert miste namens Achilles nog een strafschop. Vlak voor tijd sleepte SVBO, door een geweldige knal vanuit een vrije trap, het tweede punt van dit seizoen uit het vuur.

WSV - WKE 1-4
0-1 Theo Gennissen (9.)
0-2 Berend Oosting (28.)
0-3 Theo Gennissen (47.)
1-3 Henry Rozen (48.)
1-4 Bas Hooiveld (89.)
Rode kaart: Jeroen van Schoonhoven (WSV)
Toeschouwers: 450
* WKE kende weinig problemen met WSV, dat al bij rust op de knieën was gedwongen. De thuisclub kon zonder Ozcan en Erdal die op pad waren met het Turks futalteam geen vuist maken. In de tweede helft kwamen de Apeldoorners nog weer even terug, maar echt lastig konden zij het WKE niet maken. De bezoekers kregen in de counter veel mogelijkheden om de score op te voeren, maar dat gebeurde pas in de laatste minuut vanaf de strafschopstip.

Babberich - Rheden 3-1
1-0 Jesse Pastoors
2-0 Sander Kuiperij
3-0 Arjan Goorman
3-1 Shiwan Hamdaziz
Toeschouwers: 500
* Rheden keerde terug op aarde, na een kansloze nederlaag in de streekderby tegen Babberich. Met hulp van de doelman kon Babberich simpel uitlopen naar een beslissende voorsprong.

SC Enschede - De Bataven 0-0
Toeschouwers:250
* De Bataven begon sterk aan het duel, maar gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over. Dat de achilleshiel van SC Enschede in de aanval ligt werd vandaag echter weer duidelijk.

FC Lienden - Quick '20 2-1
1-0 Cor Prein (5.)
1-1 Tim Engbers (60.)
2-1 Jordi Brands (85)
Toeschouwers: 600
*FC Lienden was voor rust de betere ploeg en de voorsprong had groter kunnen zijn wanneer Cor Prein een strafschop had benut. Na de pauze schommelde het spel meer op en neer met de betere kansen voor Quick '20. Op het moment dat Quick '20 zich verzoende met een punt en de wedstrijd rustig wilde uitspelen, besliste FC Lienden het duel.

De Treffers - HSC '21/Brein 4-0
1-0 Said Echargui (37.)
2-0 Jasper Zuidwijk (58.)
3-0 Said Echargui (82.)
4-0 Luc 'd Hooghe (88.)
Rode kaart: Robert Wilens (HSC'21)
Trainer Paul Krabbe (HSC '21)
Toeschouwers: 1.000
*De Treffers boekte een klinkende overwinning op rivaal HSC '21. De Groesbekers deden dat door hard voor elkaar te werken. Daardoor kwam er langzaam maar zeker meer lijn in het spel. Vlak na rust kreeg Wilens van HSC'21 rood, waarna De Treffers de wedstrijd snel besliste. Bij HSC '21 is nog veel werk te verzetten, want de ploeg uit Haaksbergen speelde erg slecht. Ook Trainer Krabbe van HSC '21 werd na de 4-0 nog naar de tribune gestuurd.

Be Quick 1887 - Sneek 4-1
0-1 Theo Ydema (3.)
1-1 Rudmer Wiersma (5.)
2-1 Rudmer Wiersma (79.)
3-1 Willem Lanjouw (81.)
4-1 Michiel van Gessel (88.)
Rode kaart: Jerrel Wolfgang (Sneek, 80.)
Toeschouwers: 275
* Na een spectaculaire openingsfase gebeurde er lange tijd weinig in het duel waarin Be Quick wel de betere ploeg was. Een minuut na de 2-1 moest Jerrel Wolfgang van Sneek met direct rood van het veld. Uit de aansluitende vrije trap werd het 3-1 en was het over en uit voor de Friezen. Rudmer Wiersma was de man van de wedstrijd met twee doelpunten en twee assists.
bron:
zondaghoofdklasse.nl

maandag

Quick '20 speler Weusthof half jaar uitgeschakeld

Quick '20 speler Weusthof half jaar uitgeschakeld

Wouter Weusthof van Quick '20 uit Oldenzaal is zeker voor een half jaar uitgeschakeld. Weusthof brak afgelopen zondag zijn kuit en scheenbeen in het duel tegen De Treffers. De 19 jarige middenvelder brak zijn been na een overtreding van Jim van Alst van de Groesbekers. Van Alst kreeg rood voor de charge.

Weusthof kwam dit seizoen over van RSC uit Rossum. De nieuwe aanwinst speelde tot nu toe een goed seizoen bij Quick '20 en wordt gezien als een van de belangrijke spelers.

bron:
www.zondaghoofdklasse.nl
********************************
Zeer onglukkig, wij wensen Weusthof een spoedig herstel toe!

zondag

eindstanden en stand 16-09

eindstanden:
WKE - Enschede 1-0 (eindstand)(Doldersum 1-0)
Sneek- Babberich 4-1
Rheden - SVBO 2-0
HSC '21 - Be Quick 1887 3-3
Quick'20 - De Treffers 0-1 (Said 0-1,) Jim van Alst(de Treffers)rood
Achilles"29 - WSV 2-1 (Smulders 1-0, Yasin Erdal 1-1, van Deinsen 2-1)
De Bataven - Lienden 0-0

stand:
Rheden 3-9
WKE 3-9
Sneek 3-6
Be quick 3-5
Achilles'29 3-5
Quick'20 3-4
Babberich 3-4
De Treffers 3-3
De Bataven 3-3
HSC'21 3-2
Lienden 3-2
SVBO 3-1
Enschede 3-1
WSV 3-1


********************************
Germania - NEC 0-0
Blauw Wit - Groesbeekse Boys 2-3
Rood Wit - Union 4-0 *
TGB - DVSG 0-2

donderdag

verslag Quick'20 - De Treffers

Het seizoen is begonnen!!





Voor de rood- zwarten is de spanning groot vandaag. Met twee nederlagen en vandaag een uitwedstrijd tegen Quick ’20 op het programma, gaat De Treffers een belangrijke middag tegemoet.

Vanaf minuut één is van die spanning niks te merken in het elftal van Eus Marijnissen. Met het positieve voetbal aan de kant van De Treffers wordt Quick’20 langzaam teruggedrukt . Dit leidt niet tot grote kansen voor de Groesbeekse Hoofdklasser.
Zo schiet Roel Fernand na twee minuten in de handen van keeper Romph en eindigen een aantal doelpogingen als corner.
Na een half uur spelen schiet Rob Zegers na een mooie aanval net over het doel van Quick ’20.
Net voor de rust krijgt De Treffers de beloning voor het harde werken. Een individuele actie van Said Echargui, gevolgd door een schot van deze snelle aanvaller, resulteert in een doelpunt voor de rood- zwarten.
In de extra tijd van de eerste helft neemt Quick’20 een gevaarlijke vrije trap. De Treffers komt goed weg, de bal raakt de buitenkant van de paal.

De tweede helft is lastiger voor De Treffers. In de 55e ligt het spel een aantal minuten stil, na een ongelukkige actie van Jim van Alst en zijn collega van Quick ’20. Voor beiden ook een minder prettig gevolg. De één verlaat het veld op de brancard, de ander verlaat het veld na het zien van een rode kaart.
De Treffers heeft het met tien tegen elf erg moeilijk. Toch was Aleh Putsila dichtbij een doelpunt voor zijn club. De oplettende nummer tien van De Treffers ziet in de 63e minuut keeper Romph ver voor zijn doel staan. Het schot van Putsila vanaf de middenlijn belandt op het dak van het doel.

Tegen het einde van de wedstrijd komt De Treffers een aantal keren goed weg. Jordi Kamphuis en Tim Engbers staan gelukkig niet op scherp, en zo blijft het 0-1 voor De Treffers.

De eerste drie punten zijn binnen en gaan terecht mee naar Groesbeek. Het seizoen is begonnen!
Volgende week speelt De Treffers thuis tegen HSC ’21. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
*******************************************************************
Verslag van de Quick'20 site

Zwarte zondag voor Wouter Weusthof



Zondag 16 september 2007 gaat voor Wouter Weusthof (foto) de geschiedenis in als een zwarte zondag. De middenvelder, die dit seizoen overkwam van RSC Rossum, brak zondag in de thuiswedstrijd tegen De Treffers zowel zijn scheen- als kuitbeen. De blessure is nog veel pijnlijker dan de 1-0 nederlaag die de zwart-witten leden.

De zware blessure van de middenvelder werd veroorzaakt door De Treffers-speler Van Alst, die voor zijn grove charge terecht de rode kaart kreeg. Weusthof maakte dat niet bewust mee, kermend van de pijn werd hij per brancard van het veld gedragen. Zijn been is zondagavond in het gips gezet, de artsen spraken van 'mooie breuk', maar dat was niet meer dan een pleister op de wonde. Wouter Weusthof is zeker een half jaar uitgeschakeld.
En dan werd er natuurlijk ook nog gevoetbald. Het duel werd beslist door Said Echargui, die met een vreemde stuit doelman Jeroen de Romph verraste. Quick'20 probeerde na de 0-1 vlak na rust nog wel de gelijkmaker te forceren, maar het positiespel van Quick'20 was te ver beneden het vereiste niveau om de Groesbekers, die hun eerste overwinning pakten, hiermee te verrassen.

Quick'20-De Treffers 0-1 (0-1)
43. Echargui 0-1.
Quick'20: De Romph, Lage Venterink, Van Halteren, Holterman, Lamberink; Weusthof (55.J.Duesman), M.Duesman, K.Winkelhuis; Van der Meer (75.Damink), Kamphuis, Engbers.
Scheidsrechter: Holties. Rode kaart: 55. Van Alst (De Treffers).

zondag

Nieuwe speler De Treffers

De Treffers heeft een nieuwe speler aangetrokken zijn naam:



Ricky Bochem


Naam: Ricky Bochem Geboortedatum: 18-10-1982
Club: Helmond Sport Geboorteplaats: Nijmegen
Positie: Middenvelder Herkomst:


History
Seizoen Club Land Competitie Wedstrijden Doelpunten
2005/2006 Helmond Sport Nederland Gouden Gids Divisie
2004/2005 Helmond Sport Nederland Gouden Gids Divisie 17 1
2003/2004 Vitesse Nederland Holland Casino Eredivisie 16 1
2002/2003 Vitesse Nederland Holland Casino Eredivisie 4 0

woensdag

Nieuws van de medische staf

Medische staf
Fysiotherapeut: Eikholt Theo
Verzorger: Maas Jan
Verzorger: Meurs Jan
Sportarts in opleiding: Janssen K
Fysiotherapeut: Oosterbeek S
SAMENWERKING SANASPORT

Met ingang van dit seizoen hebben we een samenwerkingsverband met Sanasport opgestart. Sanasport biedt een totaal pakket op het gebied van sport en gezondheid. Sanasport is gevestigd in het Sanadome, naast het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Vanuit deze samenwerking komt Kasper Janssen als sportarts in opleiding ons team versterken. Ook vanuit Sanasport gaat Sander Oosterbroek dit seizoen de rol van fysiotherapeut van onze 1ste selectie vervullen. Hij vervangt Theo Eikholt die een stapje terug doet en nog als coördinator bij de medische staf betrokken is. Sander zal elke dinsdag- en donderdagavond bij de training aanwezig zijn. Kasper is elke dinsdagavond aanwezig. Hoewel voor beiden de prioriteit bij ons eerste elftal ligt, zijn zij bereid hun expertise breder in te zetten indien nodig. Naast Kasper en Sander zien we de bekende gezichten van Jan Maas en Jan Meurs bij het eerste team. Bij Jan Maas kunnen de verzorgers van de andere teams op dinsdagavond rond 20.00 uur terecht om hun verzorgingskoffer aan te vullen. Overigens zal Jan Meurs t/m december in Zuid-Afrika verblijven als stageonderdeel van zijn studie fysiotherapie. Hij zal in deze maanden vervangen worden door Paul van de Horst.

Kasper Janssen (links) en Sander Oosterbroek (rechts)

SPORTSPREEKUUR

Vanaf september zal er elke eerste dinsdagavond van de maand de mogelijkheid zijn om op sortpark Zuid bij Kasper tijdens het sportspreekuur raad en daad te vragen over een langer bestaande blessure. Deze mogelijkheid is er voor alle spelende leden die al meer dan 3 weken door een blessure aan de kant staan en graag een deskundig advies van onze sportarts willen. Uitsluitend via de trainer of leider kan telefonisch een afspraak gemaakt worden voor dit spreekuur.